Как да се премахнете от групов текст на Android

Груповите текстове са отличен начин за комуникация с приятели и семейство, за определяне на събития и логистика на това къде и кога трябва да бъдат всички. За съжаление груповите текстове могат бързо да излязат извън контрол, колкото повече хора участват. Добавете още един човек към груповия текст и това е допълнително лице, което ще изпраща текст на вашите телефони. Смятате ли наистина искате 14 отделни текстове по отношение на това семейство барбекю в парка? Това може да стане досадно много бързо, но за щастие можете да се премахнете от груповия текст, за да спрете това досада.

Не сте сигурни как да се премахнете от групов текст? Следвайте по-долу и ние ще ви отведем стъпка по стъпка как да го направите!

Премахнете се от групов текст

Подобно на случая с iOS, потребителите на Android не могат да се премахнат от групов текст, към който са добавени. Единствената ви опция тук е да поискате да бъде премахнат от груповия текст, което ще изисква създателят да започне нов групов текст, но без вас в него. Или можете да преминете по по-малко сложния маршрут - заглушаване на груповия текст.

Всъщност е лесно да заглушите груповите текстове. Първата стъпка е да, разбира се, отворете приложението склад съобщения по подразбиране на телефона си, и ние не се отнасят до Android Съобщения тук. Това са две напълно различни услуги.

  1. След като отворите приложението за съобщения за Android, отворете груповия текст, който искате да заглушите. Ще искате да го докоснете, за да видите всички съобщения.
  2. След това докоснете менюто с три вертикални точки в горния десен ъгъл на екрана.
  3. Това ще отвори наслагване. В долната част на споменатото наслагване трябва да видите икона на звънец, която можете да докоснете, за да заглушите и включите разговора ,.
  4. С потупването на камбаната няма да получавате повече досадни съобщения около този групов разговор. Винаги можете да повторите процеса, за да включите разговора.

Докато разговорът ще бъде заглушен, текстовите съобщения все още ще отиват на телефона ви. Ще видите малко балонче на главния екран, прикрепено към приложението за съобщения, което ви показва броя пропуснати текстови известия. Също така ще видите, че непрочетените съобщения във вашето приложение за текстови съобщения също изглеждат непрочетени. Единственото нещо, което този процес решава, е спирането на постоянните звуци на звънене или известяване на телефона ви.

Използване на Facebook Messenger

Много хора се отдалечават от стандартните текстови съобщения и вместо това използват незабавни услуги като Facebook Messenger, WhatsApp и други. За щастие е много по-лесно да отпаднете от групов разговор във Facebook Messenger и подобни услуги.

Отворете приложението Messenger на телефона или таблета си. Следването на този процес на което и да е устройство ще остави груповия разговор на всички устройства, като се има предвид, че използвате един и същ свързан акаунт. Докоснете разговора, който искате да напуснете, и след това докоснете името на групата в горната част на разговора. „Името“ може просто да бъде списъкът на участниците.

Накрая превъртете надолу до категорията Опции . Докоснете избора, който казва Напускане на чата . Ще се появи изскачащ прозорец, който ще ви попита дали наистина искате да напуснете чата. Можете да докоснете Оставете отново, за да потвърдите избора си.

След като бъде натиснат, груповият разговор (поне вашият екземпляр) ще бъде архивиран. Тъй като не е изтрито направо, ще можете да преглеждате предишните си съобщения в архивите на Messenger, но няма да можете да получавате нови съобщения в контекста на текста на тази група. След като потвърдите и натиснете този бутон „ Напускане “, разговорът автоматично изчезва от списъка ви със съобщения.

Имайте предвид, че ще можете да бъдете добавени обратно към разговора, ако някой от тази група реши да ви добави отново. Всъщност ще трябва да блокирате това конкретно групово съобщение (или човека, който ви добавя), за да сте сигурни, че не сте върнати обратно в този групов разговор.

Присъда

Както можете да видите, премахването на себе си от групов текст на Android е почти невъзможно. След като сте въжени, няма излизане; това е, освен ако не решите да започнете да блокирате номера. Все пак можете да заглушите тези разговори, за да спрете да получавате известия. Като алтернатива е доста лесно да оставите разговори в контекста на приложение за незабавни съобщения като Facebook Messenger.